Žemlovka, krupičná kaše, tažený závin. To je jen malý výčet jídel, které se neobejdou bez jedné voňavé přísady. Tou je skořice. Skořice pochází z Asie, kde se získává ze skořicovníku cejlonského. Pokud si koupíte skořici nemletou, dostanete produkt, který Vám bude připomínat svitky od Mrtvého moře. Je to totiž usušená kůra.§ Skořice není ale jen voňavým a chutným kořením.§ O tom, že je i lékem, věděli už staří Egypťané a Číňané.§ Vyráběli z ní masti a tinktury, které měly za úkol prohřívat a hojit záněty.Od té doby se toho moc nezměnilo. Ve farmaceutickém průmyslu se používá dodnes. A v podstatě stejným způsobem. I v dnešní době se přidává do regeneračních zábalů a hojivých mastí. Pošlete do boje skořiciPokud chcete skořici dlouho uchovat krásně aromatickou, je potřeba ji správně skladovat. Nejlepším místem je pro ni uzavíratelná sklenice, kterou uložíme na temném místě. Skořice by neměla určitě chybět v žádné domácnosti. Je totiž výborným pomocníkem v boji proti viróze a bakteriálním onemocněním. Až budete cítit, že na Vás „něco leze“, tak si zkuste dát trochu mleté skořice do čaje a uvidíte tu úlevu. Jak příjemně zhubnoutSkořice je velice vhodná i pro věčné „bojovníky s kilogramy“. Ona má totiž jednu úžasnou vlastnost. Pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi tím, že podporuje přeměnu glukózy na glykogen. Jednoduše řečeno – díky ní se vyhnete náhlým návalům hladu a nutkání vybílit ledničku. Jejím působením nedochází k náhlému zvýšení hladiny cukru v krvi a jejímu zpětnému prudkému snížení. Z tohoto důvodu je vhodná i jako prevence proti cukrovce. Je tedy žádoucí i pro diabetiky. Jestliže trpíte zažívacími potížemi, vsaďte na ni také. Dokáže vyřešit i takový nepříjemný problém, jakým je nadýmání. Ze skořice se dá podomácku vyrobit i výborný likér, který je opravdovým balzámem na duši.